ZoekAccountWinkelwagenContactDownloadsFaqInlog dealersTwitter Facebook Instagramwachtwoord vergeten
\"\"
Home

Mobiele slijpservice

Informatie slijpen

Slijpopdracht

Webwinkel

Registreren
\"\"
Bekijk hier het krantenbericht uit de P.Z.C. 1952

Bekijk hier het krantenbericht uit de P.Z.C. 1969

Geschiedenis van Hollandse SlijpService

1795
Om de dienstplicht onder Napoleon Bonaparte te ontlopen gaat François Passieux vanuit Ferreol, een dorpje nabij Faverges in de Franse Haute Savoye, te voet met zijn slijpkar (kruiwagen met slijpsteen) richting Goes in Zeeland. Onderweg verdient hij de kost met het slijpen van scharen en messen.

1853
De zoon van François Passieux, Pieter Gerardus Passieux, neemt de slijpfirma van zijn vader over en gaat van deur tot deur met zijn slijpkar in de omgeving van het Zeeuwse Goes. Dit alles te voet, ’s morgens vroeg vertrekken en ’s avonds laat weer thuis. Zelfs de dorpen op meer dan twee uur lopen worden bezocht.

1893
De zoon van P.G. Passieux, Pieter Gerardus Cornelis Passieux neemt het stokje over van zijn vader.

1898
P.G.C. Passieux importeert zelf scharen vanuit het Duitse Solingen, de scharen worden gestempeld met “P.G.C. Passieux”. Zelfs nu krijgen wij nog scharen aangeboden voor een slijpbeurt met dit stempel! De twee zonen van P.G.C. Passieux komen al vroeg in de zaak.

1925
De eerste auto een T-Ford wordt aangekocht en aangepast als mobiele slijperij. Het aantal dorpen dat regelmatig wordt bezocht, wordt uitgebreid en het gebied beslaat nu Zuid Beveland, Noord Beveland en het eiland Tholen.

1945
De zoons van P.G.C. Passieux, Reijnier en Johannes Passieux, nemen het bedrijf over van hun vader en voeren diverse veranderingen door in het slijpproces. De golfsnede in messen doet zijn intrede en er worden machines gemaakt voor het slijpen van kartel tafelmessen, tondeuses en andere vee scheerapparaten. Het stempel in de eigen scharen verandert in “Gebr. Passieux”.

1952
In Goes wordt een winkelpand aangekocht. Johannes Passieux en zijn echtgenote zorgen daar voor de verkoop van een uitgebreide collectie scharen en messen. Het pand aan de Ganzepoortstraat fungeert tevens als afgeefadres voor het slijpwerk.


1969
De zoon van Reijnier Passieux, Marinus Passieux, neemt de zaak over van zijn vader en oom. Na de overname wordt het winkelpand grondig verbouwd en het assortiment flink uitgebreid met o.a. tafelbestek, kook- en braadpannen. Scharen en messen worden geïmporteerd, veelal uit Solingen, en met eigen naamstempels verkocht. Ondertussen wordt het werkgebied groter en groter.

1987
De oudste zoon van Marinus Passieux, René , komt in de zaak. Het winkelpand wordt wederom stevig verbouwd en het assortiment wordt nog verder uitgebreid met o.a. porseleinen serviezen, kristallen drinkserviezen etc. Boven de winkel wordt een kleine showroom ingericht met tafelbestek voor de horeca.

1989
De jongste zoon van Marinus Passieux, Jeffrey komt in de zaak en maakt het familiebedrijf compleet. De messen- en scharen slijperij in de Anjelierstraat wordt volledig verbouwd en voorzien van nieuwe slijpmachines. Ook wordt een deel van het pand ingericht als showroom met een ruime collectie van tafel- , keukenbenodigdheden, koffiemachines en koffie voor de groothandel en horecaklanten.


1992
De Citroën HY, de bekende “golfplatenbus” is aan vervanging toe. Marinus Passieux beëindigt de mobiele slijpservice. De nadruk komt te liggen op de winkel in de Ganzepoortstraat als afgeefpunt voor het slijpwerk.


2001
Het winkelpand aan de Ganzepoortstraat en de showroom aan de Anjelierstraat worden te klein, er wordt een pand aangekocht aan de Oostwal in Goes en grondig verbouwd. De onderverdieping wordt winkel voor de consument, boven wordt een ruime showroom voor de horeca en groothandel ingericht. De nieuwe namen voor de firma Passieux zijn “Kookmagazijn Passieux” en “Passieux Horeca”.

2003
De slijperij aan de Anjelierstraat in Goes wordt te klein en verhuisd naar het bedrijventerrein de Noordzak in Heinkenszand. De locatie waar nu de Hollandse SlijpService is gevestigd.

2005
Passieux Horeca en Kookmagazijn Passieux worden verkocht aan de familie Weststrate en heeft zijn deuren moeten sluiten, November 2013.

2007
 J. Passieux zet de slijperij voort. Er wordt er een naamswijziging doorgevoerd, “Hollandse SlijpService”. De slijperij aan de Daniëlsweg in Heinkenszand wordt uitgebreid en verbouwd, nieuwe slijpmachines worden ontwikkeld en geplaatst. Ook het kantoor, behorend bij de slijperij wordt uitgebreid. De website wordt volledig aangepast om bestaande en toekomstige klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

2012
Een vernieuwde horeca en industrie mobiele slijpservice wordt na 20 jaar weer ingezet om zakelijke klanten en dealer slijpservicepunten nog beter in de behoeftes te voorzien.

2017
Een tweede en derde mobiele slijpservice gaan van start voor het op locatie slijpen. Een mobiele slijpservice voor alle haar knip en snijgereedschappen. En een mobiele slijpservice voor horeca en industrie.









 

Disclaimer Beoordeel Hollandse Slijpservice op Facebook